Bovenmatige haargroei

Heb je donkere, bovenmatige haargroei op je bovenlip of je kin? Scheer je iédere week je benen? Meestal is er niets aan de hand en heb je gewoon pech, maar soms is er een oorzaak. Er zijn twee vormen van bovenmatige haargroei: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd. Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er verschijnen fijne haartjes op je kin, bovenlip, hals en slapen.

Wat is de oorzaak?

Je kunt de bovenmatige haargroei beschouwen als een vervelende variant van normale haargroei. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat aan het eind van de pubertijd. In de meeste gevallen is er geen sprake van een ziekte, je bent gewoon flink behaard. Wellicht net als andere mensen in jouw familie, al praat niet iedereen daar over. Noord-Europese vrouwen met een lichte huid hebben meestal minder haargroei dan vrouwen uit het Middellandse Zeegebied. Veel oosterse vrouwen epileren wekelijks hun gezicht.

Bovenmatige haargroei

Wat kan ik zelf aan die bovenmatige haargroei doen?

We vinden het tegenwoordig heel normaal om glad door het leven te willen, waar dan ook op ons lichaam. Dus zijn we massaal bezig met scheren, epileren, harsen en waxen. De storende haartjes worden dan met wortel en al weg gehaald. Maar ze komen na een tijdje weer terug.

Wat kan Huid&Oedeem Praktijk in Groningen voor mij doen?

Bij Huid&Oedeem Praktijk kun je het haar voor altijd laten weghalen. Er komt wel wat haar terug, maar het veelvuldige scheren en epileren is voorbij.

Laser

Een Diode Laser werkt met licht van 1 golflengte. Omdat hiermee weinig verlies van energie ontstaat kan op een zeer effectieve manier worden behandeld. Door de energie ontstaat warmte en met de warmte worden de meeste haarzakjes vernietigd. De haartjes moeten gekleurd zijn.

Blend/elektrische epilatie

Blend/elektrische epilatie is geschikt voor lichtblonde en grijze haren. Met een haarfijn naaldje wordt het haarzakje verwarmd en vernietigd. Het uiteindelijke effect is vergelijkbaar met laser technologie. Bij beide methodes moet je meerdere keren komen om alle haartjes te bereiken in de juiste groeifase (ze groeien niet gelijkmatig).

Wil je laten beoordelen welke methode voor jou geschikt is? Maak dan een afspraak bij Huid&Oedeem Praktijk in Groningen voor een gratis informatief consult. Je hebt geen verwijzing nodig.