Chemische peeling

Een chemische peeling verwijdert op een veilige en gecontroleerde manier een huidlaag met beschadigde huidcellen. Hierdoor wordt de ‘gezonde’ huid zichtbaar en worden de cellen gestimuleerd stoffen te produceren die voor de verstrakking en veerkracht van de huid zorgen. De huid zal weer stralender, gladder en jeugdiger worden. Littekentjes en rimpels vervagen. Bij acne vermindert de talgproductie waardoor de huid rustiger wordt.

Er zijn verschillende chemische peeling stoffen in verschillende sterktes. Soms gebruiken we ze gecombineerd. We passen chemische peeling toe als kuur in 2 tot 6 sessies. Naast de peeling krijg je advies over de verzorging en ondersteuning thuis.

Chemische peeling

Primary peeling

Primary Peeling is een combinatie van glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en vit A zuur-extract. Je huid zal nog 1 à 2 dagen rood zijn en strak aanvoelen en kan na deze chemische peeling fijne schilfertjes afgeven.

AHA peeling

AHA is Alpha Hydroxy Acid, de chemische naam voor fruitzuur. AHA wordt gemaakt van rietsuiker. Dit brengen we aan in hoge concentraties. Je huid zal nog 1à 2 dagen rood zijn en is soms licht gezwollen. Daarna kan lichte schilfering optreden.

Jessner peeling

Jessner is de naam van de uitvinder van deze chemische peeling, waarin salicylzuur, resorcine en melkzuur en retinol gecombineerd zijn. De zuren hebben ieder een specifiek effect op een bepaalde huidlaag. Jessner peeling is middeldiep. Na de behandeling kan je huid enige dagen warm aanvoelen, rood zijn, en meestal vervellen.

TCA peeling

TCA is Tri Chloor Azijn zuur. Dit wordt single toegepast of in combinatie met andere zuren. Met TCA bereik je een (middel)diep effect. Een TCA peeling heeft hetzelfde effect als microdermabrasie of een lichte laserbehandeling. Je huid kan na de behandeling verkleuren en vervellen, dat duurt ongeveer een week.