Directe toegankelijkheid

Vragen over uw huid? U kunt direct naar de huidtherapeut, zonder verwijzing.

Voortaan heeft u niet langer een verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig als u naar de huidtherapeut wilt. Dankzij een besluit van de Minister van Volksgezondheid zijn bijna alle paramedische beroepen per 1 januari 2011 direct toegankelijk geworden. Natuurlijk mag u ook met verwijzing een afspraak maken bij de huidtherapeut.

Waarom direct naar de huidtherapeut?

U bepaalt zelf of u eerst naar de huisarts wilt of toch liever direct naar de huidtherapeut. Vermoedt u een huidprobleem, heeft u vragen of klachten? De huidtherapeut kan u snel duidelijkheid verschaffen. Als de huidtherapeut vaststelt dat behandeling nodig is, kan deze snel gestart worden. Vaak kan de huidtherapeut de behandeling zelf uitvoeren. Is dit niet het geval, dan kan de huidtherapeut u alsnog naar de huisarts sturen.

Afspraak maken?

Het is heel eenvoudig: u maak een afspraak bij Huid&Oedeem Praktijk. U vertelt dat u geen verwijzing heeft van de huisarts. Er zal dan een afspraak gemaakt worden voor een intake. Door middel van deze intake bepaalt de huidtherapeut of u in aanmerking komt voor een huidtherapeutische behandeling via directe toegankelijkheid.

Deskundige intake

De huidtherapeute van Huid&Oedeem Praktijk zijn extra geschoold in verband met de directe toegankelijkheid en dus bevoegd een intake uit te voeren.

Directe toegankelijkheid

Vergoedt uw zorgverzekering de huidtherapeut?

In veel gevallen wel, want zorgverzekeraars zien ook de voordelen van directe toegankelijkheid. Maar informeer voor de zekerheid toch even bij uw zorgverzekeraar wat u voor een bepaalde huidtherapeutische behandeling krijgt vergoed. De meeste behandelingen worden vergoed uit het aanvullende pakket.