Huid-Eczeem consult

Kom je bij Huid & Oedeem Praktijk voor een eczeem (+link) consult, dan brengen we alles van top tot teen in kaart. Het eerste consult duurt daarom ongeveer een uur. Voorafgaan je afspraak vul je 1 of meerdere vragenlijsten in (bij baby’s en kleine kinderen doen de ouders/verzorgers dit). Hierdoor wordt duidelijker wat aandacht vraagt.

 

Smeren

Via je arts heb je al de hormoonzalf gekregen. Bij Huid&Oedeem Praktijk kijken we waar het eczeem precies zit en nemen we het smeerschema door. Is het eczeem erg uitgebreid dan hebben we daar hulpmiddelen bij om het smeerschema goed te kunnen blijven volgen. Daarnaast kijken we welke zalf of crème het beste bij jou past om je huid te onderhouden. Het is mogelijk om eerst met diverse proefpotjes te werken.

Je dagelijks leven

Hoe beïnvloedt het eczeem je dagelijks leven. Daar gaan we samen naar kijken en daar waar mogelijk verbeteren. Dit kan betrekking hebben op je werk, maar ook op je hobby, kleding of het huishouden.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Helaas wordt dit momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit komt omdat de eczeembegeleiding bij de huidtherapeut nog in de startblokken staat. Er is gebleken vanuit de patiëntenvereniging en vanuit de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) dat er behoefte is aan een extra schakel in de ondersteuning bij eczeem. Aangezien wij nu de kennis en kunde bezitten, vinden wij het enorm belangrijk dat jij hier wel al gebruik van kan maken

Tarieven

Eerste consult           € 75,–

Vervolg consult         € 40,–

Huid&Oedeem Praktijk Lonneke Selles
Huid en Oedeem