Littekens

Littekens ontstaan door beschadiging van je huid. Het maakt niet uit wat de oorzaak of de omvang van die beschadiging is. Veel littekens zijn (haast) onzichtbaar, of geven geen enkele klacht. Sommige zijn gewoon niet mooi. Maar je kunt ook klachten hebben, zoals roodheid, jeuk en pijn van het litteken, of beperking in je beweging. Je kunt ook heel veel kleine littekens hebben, zoals na acne. Dat kan allemaal een reden zijn advies te vragen bij Huid&Oedeem Praktijk. Alle behandelmethodes zijn aangepast op de klacht die het litteken veroorzaakt.

Wat kan ik zelf aan mijn littekens doen?

Als je littekens je geen beperking geven, niet pijnlijk, rood en ouder dan 6 maanden zijn, kun je zelf masseren met Sudo crème, Arnica crème, vaseline of Bio oil. Je kunt proberen littekens te camoufleren met een camouflagestick. Heb je acne littekens, dan is het beter eerst advies te vragen.

Littekens

Wat kan Huid&Oedeem Praktijk in Groningen voor mij doen?

Bij Huid&Oedeem Praktijk kijken we samen goed naar de klachten en hoe het litteken eruit ziet. Afhankelijk van jouw vraag stellen we een behandelplan op. Dat kan zijn een camouflagemethode, maar ook een opvolging van verschillende dieptepeelingen of 1 of meerdere behandelingen met de Dermapen. Bij die behandeling worden millimeter kleine schachtjes in de huid gemaakt, die nieuwvorming van (normaal) huidweefsel bevorderen.

Bezorgt een litteken je pijn en bewegingsklachten? Dan kan een littekenmassage of deep oscillation helpen. Door middel van magnetische energie zorgen we voor trillingen in het litteken, die pijn bestrijden en de stofwisseling stimuleren.