Ontharing door laserbehandeling

Ontharing door laserbehandeling doen wij met deLightSheer DESIRE Diode Laser. Dit apparaat werkt snel en effectief tegen de ontsierende overbeharing. Laserlicht wordt namelijk geabsorbeerd door de kleur zwart/bruin (melanine) wat in de haartjes zit. De energie van het licht wordt omgezet in warmte en vernietigt vervolgens de meeste haarzakjes in de behandelde huid. Het is belangrijk dat de haartjes donker van kleur zijn om de warmte naar het haarzakje te geleiden.

Nieuwste ontharingslaser

De LightSheer DESIRE Diode Laser is de allernieuwste ontharingslaser van Lumenis. Na jarenlange expertise met de LightSheer is deze diodelaser zeer betrouwbaar gebleken en door de hoge effectiviteit is eindeloos behandelen niet nodig. Gemiddeld gaan we uit van 8-11 behandelingen, mede afhankelijk van de te behandelen locatie.

Ontharing van de bikinilijn

Het is mogelijk naast storende haargroei in het gezicht ook grotere gebieden zoals oksels, bikinilijnen, maar ook benen of rug te behandelen. Om de opperhuid niet te beschadigen heeft de LightSheerlaser een gekoelde tip. Deze beperkt de pijnprikkel die de opwarming veroorzaakt. Dit maakt de behandeling over het algemeen goed te verdragen.

Ontharing door laserbehandeling herhalen

Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit nieuwe haren kunnen groeien. Dit is een natuurlijk proces, deze haartjes ontstaan ook spontaan in een onbehandelde huid. Om het resultaat van laser te behouden adviseren wij elke 1 à 2 jaar een behandelsessie.

Wil je meer informatie over ontharing door laserbehandeling bij Huid&Oedeem Praktijk in Groningen?

Ontharing door laserbehandeling